Logo Praktijk Liveliness

Vanessa Verbeek

Borgweg 38, Noordhorn

info@praktijkliveliness.nl

(06) 165 03 423

(06) 165 03 423

Reconnective, Chakra Healing en Reiki

Elke ervaring tijdens en na een sessie Reconnective Healing, Chakra Healing en Reiki is uniek en persoonlijk. Vaak ontstaat er ontspanning en je bewustzijn verruimt. Daardoor komen je lichaam en geest tot rust. Geleidelijk gaat dit over in een diepere rust vergelijkbaar met meditatie. Het ervaren van de ontspanning en de rustige staat van ‘zijn’ is voor iedereen op zijn eigen manier waardevol in verschillende situaties.

Healing voor verschillende situaties

Healing is voor iedereen die denkt baat te hebben bij een sessie en mogelijk voor verschillende situaties zoals:

Ontspanning
Een sessie puur om te ontspannen op een dieper lichamelijk en mentaal niveau. Bij behoefte aan innerlijke persoonlijke verzorging en aandacht.

Balans
In het algemeen is het voor iedereen die meer balans zoekt op lichamelijk, emotioneel, geestelijk of spiritueel gebied.

Persoonlijke groei
Als initiatie van een proces van persoonlijke groei en ter bevordering van de kwaliteit van persoonlijke ontwikkeling.

Stress & Burn out
Voor het ontladen van stress en verlichting bij burn-out, vermoeidheid en ‘het even niet meer zien zitten’.

Sociale ongemakken
Ondersteuning bij sociale ongemakken zoals nervositeit, faalangst, verlegenheid en hoog sensitiviteit.

Lichamelijke klachten
Bij klachten zoals hoofdpijn, migraine, problemen bij de spijsvertering, reumatische klachten, hyperventilatie, depressie, slapeloosheid.

Ben je benieuwd of praktijk LIVELINESS in jouw situatie iets kan bieden? Neem vrijblijvend contact op of plan een afspraak voor een van de hieronder toegelichte sessies Reconnective Healing, Chakra Healing of Reiki.

Reconnective Healing

Dr. Eric Pearl is grondlegger van Reconnective Healing®. Sinds 2003 reist hij hiervoor de wereld over. Eric had een praktijk voor Chiropractie in Los Angeles. Begin jaren negentig ontdekte hij tijdens zijn consulten met patiënten dat ze genazen zonder hen tijdens een behandeling aan te raken. Dit heeft geleid in een persoonlijke en wetenschappelijke zoektocht naar de helende frequenties van Reconnective Healing. Tijdens een sessie wordt gebruik gemaakt van deze helende frequenties van energie, licht en informatie. De trillingsvelden werken op quantumniveau. Daardoor communiceren ze met de cellen in je lichaam, geest en ziel. Daar waar het op dat moment nodig is brengt het balans en heelheid. Niet jij of de therapeut bepaalt waar dat is, maar het universum.

Diepe ontspanning

Tijdens een sessie is er vaak een fijne en diepe ontspanning die je kunt genieten. Ondertussen bewegen mijn handen rondom je lichaam. Daarna kun je toeschouwer zijn van jouw unieke persoonlijke proces van heling. Hoewel het niet noodzakelijk is om erover te praten tijdens een consult, is daar wel ruimte voor. Bovendien is het niet van invloed op de werking van de healing zelf.

Reconnective Healing richt zich niet op het bestrijden van symptomen. Het behalen van een bepaald resultaat of doel is niet aan de orde. Daardoor is het geen vorm van therapie. Ook is het geen behandeling te noemen. De basis van Reconnective Healing ligt juist in het loslaten. Het gaat om de ontspanning. Hoe meer overgave en vertrouwen, des te meer en hoger de helende frequenties.

Aandacht voor het moment

Gedurende een sessie is er aandacht voor het moment. Het is jouw moment. Daardoor is er ruimte om te zijn. De helende frequenties bieden dan de mogelijkheid om door een vernieuwde verbinding met het universum een nieuwe herstelde balans te creëren. Daarnaast krijg je een diepere band met jezelf. Bovendien is er beweging en verandering gaande die we niet kunnen waarnemen. Dat vindt plaats buiten de zichtbare wereld van onze zintuigen en ons bewustzijn. Via die weg zal Reconnective Healing op verrassende wijze doorwerken.

Reconnective Healing
Eric Pearl

Dr. Eric Pearl zegt hierover: “Als je geluk hebt, ontvang je de healing waar je op hoopte. Als je echt geluk hebt ontvang je een healing die je in je stoutste dromen niet verwacht had. Een healing die het Universum speciaal voor jou in gedachte had.”


Dr. Eric Pearl

Inmiddels heeft Dr. Eric Pearl veel belangstelling van topdoktoren, medische onderzoekers en universiteiten wereldwijd. Er zijn meerdere boeken verschenen. ‘The Reconnection: Heal Others, Heal Yourself’. Samen met Frederick Ponzlov schreef hij ‘SOLOMON SPEAKS on Reconnecting your Life’. Daarnaast is er nog een boek verschenen over het wetenschappelijke aspect. NamelijkScience Confirms Reconnective Healing, Frontier Science Experiments’ . Geschreven door auteur Dr. Konstantin Korotkov. Voor meer informatie www.thereconnection.nl en www.reconnectivehealing.pro.

Chakra Healing

De oorsprong van de Chakra Healing ligt in India. Hindoeïstische yogi’s gebruikten 4000 jaar geleden de chakraleer uit de Veda’s als spirituele gids. De westerse wereld is pas sinds enkele tientallen jaren op de hoogte van de chakratheorie. Chakra Healing is een manier van energetisch werken om het energielichaam te reinigen en te harmoniseren. Dit energielichaam heet aura. De aura strekt zich verder uit dan alleen de grens van het fysieke lichaam. In de chakraleer bestaan verschillende energiecentra in de aura. Dat zijn de chakra’s.

Chakra’s in verbinding

De chakra’s staan met elkaar in verbinding. Daardoor hebben ze invloed op elkaar. Door middel van je energiesysteem wissel je voortdurend informatie uit met de omgeving. Ervaringen worden hier tijdelijk of langdurig opgeslagen. Dit heeft invloed op de manier waarop je in het leven staat. Namelijk je lichamelijk, emotioneel en mentaal welbevinden.

Als de chakra’s in balans zijn functioneer je optimaal. Daarentegen kan een ervaring ook een blokkade in het energieveld veroorzaken. Als een ervaring slecht wordt verwerkt kan dat doorwerken in het gehele energiesysteem. Als de energie in een of meerdere chakra’s uit evenwicht is zal het betreffende levensgebied eronder leiden. 

Chakra Healing
Energiesysteem
Zeven chakra’s worden weergegeven

Doorstromen van energie

Tijdens een Chakra Healing ontstaat ruimte in het energielichaam en is er aandacht voor het doorstromen van energie. Je kunt het zien als een energetische massage. Door met mijn handen boven en langs het lichaam te bewegen transformeert geblokkeerde energie. Waarna deze weer vrij kan stromen. Als gevolg ontstaat een nieuwe balans. Tezamen met het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam komt er ruimte voor genezing. 

Reiki

Reiki is een alternatieve geneeswijze. De oorsprong is te vinden in Japan bij geestelijk vader Mikao Usui. Het komt van het ‘’Usui systeem van natuurlijk genezen’’. De grondbeginselen liggen bij het idee dat alles energie is. Waardoor iedereen ook beschikt over energie. Deze geneeswijze gaat er van uit dat we de levensenergie zelf kunnen gebruiken. Zodoende herstelt de verbinding met onze natuurlijke geneeskracht.

Overdracht van energie

Tijdens een sessie is er overdracht van energie tussen diegene die Reiki geeft en de persoon die het ontvangt. Mijn handen worden op bepaalde plekken op en vlak boven het lichaam geplaatst. Ook op de pijnlijke plekken. De universele levensenergie stroomt via de handen door de kleding heen. Doordat eventuele blokkades los komen gaat de energie weer vrij stromen. Als gevolg daarvan ontstaat een nieuwe balans en harmonie in het energiesysteem.

Hoe ziet een consult eruit?

Tijdens een consult Reconnective Healing, Chakra Healing of Reiki neem je gekleed plaats op de behandeltafel. Je ligt op je rug. De schoenen mogen uit. Het is prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Eventueel zijn er kussens en een deken aanwezig. Mocht dat wenselijk zijn dan kun je deze zelf van huis meenemen. Als je comfortabel ligt mag je de ogen sluiten.

Zonder verwachting

De beste manier om healing te ontvangen is zonder verwachting en daarbij niet te rekenen op een specifiek resultaat. Dus in een neutrale staat. Probeer te ontspannen en ervaar gewoon wat er is op het moment. Afhankelijk van de soort healing gaan mijn handen langs of boven het lichaam. Soms rusten ze in verschillende poses op het lichaam. Ze lezen de energie en ervaren beweging van energie. Een sessie duurt ongeveer drie kwartier. Dan leg ik een hand op je schouder en mag je de ogen openen. Ten slotte bespreken we eventuele ervaringen en krijg je feedback over jouw energiesysteem. Waar nodig nemen we oefeningen door die nuttig zijn in jouw situatie.

Ervaringen healing

Evaringen tijdens een sessie Reconnective Healing, Chakra Healing of Reiki zijn wel eens moeilijk te verwoorden. Soms hebben mensen het gevoel dat er nog andere personen aanwezig zijn tijdens de healing. Evenals de gewaarwording vast of scheef te liggen in de tafel. Of het niet meer voelen van de ledematen. Geen tijdsbesef hebben en het ervaren van pure stilte. Sensaties van kou of warmte. Tintelingen en stromingen door het hele lichaam. Het zien van kleuren. Plotseling opkomende emoties. Maar meestal is er een ontspannen en rustig gevoel. Je kan heerlijk in slaap vallen. Maar ook niets bijzonders ervaren.

De mogelijke gewaarwordingen zeggen echter niets over het effect van healing. Nadien voelt men zich vaak lichter en rustiger. De werking gaat nog even door. Dat varieert van een of meerdere dagen tot weken. Je energielichaam heeft tijd nodig om een nieuwe balans te vinden.

Healing op afstand

Zowel Reiki als Reconnective Healing werken op afstand. In bepaalde situaties is dit een uitkomst. Je kunt namelijk op een comfortabele plek, bijvoorbeeld thuis de energie ontvangen. De werking is gelijkwaardig aan een sessie op de behandeltafel. We spreken dan een tijdstip af waarop de healing plaatsvindt. Daarna hebben we contact om de energiesessie te bespreken.

Tarieven

Consult Bijdrage
Reconnective Healing50 euro
Chakra Healing50 euro
Reiki50 euro
3 sessies135 euro

Een consult Reconnective Healing, Chakra Healing of Reiki duurt in totaal 1 uur.

Het ondergaan van een tot drie sessies is aanbevolen vanwege een best merkbare werking van de helende energie. Maar ook voor het hervinden van balans in het energiesysteem. Mocht je dus van plan zijn vaker te willen komen? Reserveer dan gelijk 3 sessies en ontvang korting. Dan betaal je in totaal €135.